Inspiratieochtend: het ego de baas: meer ruimte voor het ‘zelf’ en de ander

Op donderdag 8 maart van 9:00 uur tot 10:00 uur geeft docent Ellen Dingemans een inspiratieochtend bij Allesbinder aan de Weurtseweg 150 in Nijmegen.

In het sociaal werk ligt nog te veel nadruk op de ratio, de idee dat door eigen regievoering en empowerment de mens tot zijn recht komt. Na dertig jaar werkervaring betrap ik mezelf regelmatig op een innerlijk stemmetje dat zegt: “gaat het hier nu werkelijk om? Zie je niet iets essentieels over het hoofd?”

Sociaal werk kan mijns inziens meer bereiken wanneer er meer aandacht komt voor lichamelijke ervaringen, reflectie op het ‘zelf’, verstilling en (zelf)liefde.

Tijdens deze inspiratieochtend wil ik de baten van meditatie en (kundalini)yoga voor het vak sociaal werk onder de aandacht brengen. In (kundalini)yoga ligt het accent op onmiddellijke ervaring, intuïtie en maak je een verbinding met het universum. Ook train je het ‘ego’ de baas te zijn, waardoor je beter de eigen projecties en angsten kunt beteugelen. Er ontstaat een groter incasseringsvermogen en niet onbelangrijk: meer empathie voor de ander.

Na gezamenlijke uitwisseling en ervaringen delen gaan we op zoek naar toepassingen voor de praktijk.

Je bent van harte uitgenodigd om deze ochtend bij te wonen. Docenten van de HAN zijn ook welkom samen met studenten. Meld je wel even aan via een mailtje naar ontmoet@allesbinder.nl. Vermeld  ook even met hoeveel mensen je komt.

Graag tot 8 maart!

Team Allesbinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *