Projecten

Allesbinder is actief in  de stadsdelen oud- en nieuw West, bestaande uit de wijken De Biezen / waterkwartier, de Wolfskuil, Neerbosch-Oost en Heseveld.

Nijmegen-Oud-West is een karakteristiek stadsdeel en bestaat uit de authentieke volkswijken. Nijmegen-Nieuw-West  bestaat uit de vroeg-naoorlogse wijk Heseveld en de wijk Neerbosch-Oost, waar je nog historische elementen van het vroegere dorp Neerbosch vindt.

Allesbinder heeft twee locaties in Oud-West, één op de Weurtseweg 150 en één op het Honigcomplex. Twee plekken middenin de wijk, waar studenten opdrachten ophalen, onderzoeken uitvoeren en evenementen voor, door en in samenwerking met bewoners organiseren. De opdrachten die de studenten uitvoeren komen van onderaf, daar waar de behoeften van de bewoners of professionals liggen op dat moment. De doelgroepen zijn divers: van kinderen tot ouderen.

Projecten: gericht op leefbaarheid vergroten

Het overkoepelende aspect van alle opdrachten en onderzoeken die Allesbinder doet, is dat het allemaal tot doel heft de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Recente opdrachten en projecten van Allesbinder zijn:

Continuïteit

Bij Allesbinder vinden we het belangrijk dat er continuïteit plaatsvindt tussen de onderzoeken en projecten. Er gaan op deze manier geen waardevolle onderzoeksresultaten of aanbevelingen verloren. Daarom proberen we steeds projectgroepen op elkaars werk voor te laten borduren.